Monday, April 9, 2012

fabric color

Posted by HomeMade.By.Azza at 7:09 PM
 salam wbt.. beberapa hari yg lepas dapat idea nak buat baju maira menggunakan fabric color.
cari la baju dia yg plain dan yg dah x muat utk di jadikan mangsa...

plain shirt 
stencil yg dah di potong perlu di peel the negative layer
stencil yg dah siap dikupas..huhu
transfer stencil pada baju dan sedia utk dicat

proses mengecat menggunakan fabric color tp hitam jer yg ade
dah siap color dan tunggu cat kering sket

peel off the stencil 
iron atas color utk kekalkan dia lebeh lama

nampak macam senang jer.. tu baru stage penyediaan bajunyer, tak termasuk design ape yg nak letak atas baju tu lagi.. mcm2 design yg terpikir, tp yg ni jer yg rase mcm ok sket sbg trial.. juga x termasuk proses penyediaan stencil.. byk jugak cabarannyer..
tapi sudah pasti, hasil akhirnye.. senyuman si kecil bila tgk baju dia ade name dia.. happy sgt..
terus nak pakai, panas g kot baju tu baru lepas iron..hihi

aisyah and butterflies!!! 
"time kasih umi..."
bye~~

0 comments:

Post a Comment

 

Homemade.By.Azza Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez