Friday, June 17, 2011

tudung baby

Posted by HomeMade.By.Azza at 12:38 PM

They say, "Oh, poor girl, you're so beautiful you know
It's a shame that you cover up your beauty so."
She just smiles and graciously responds reassuringly,
"This beauty that I have is just one simple part of me.
This body that I have, no stranger has the right to see.
These long clothes, this shawl I wear, ensure my modesty.
Faith is more essential than fashion, wouldn't you agree?"
This hijab,
This mark of piety,
Is an act of faith, a symbol,
For all the world to see.
A simple cloth, to protect her dignity.
So lift the veil from your heart to see the heart of purity.
(part of The Veil song lyrics)

salam all...
subhanallah...this song! I love this song, each time I hear it, no matter how many times, it can makes me cry..
sometimes, orang amik pot jer tentang ni, tapi mungkin dulu pernah duduk oversea, I see how people appreciate their faith so much, their hidayah...subhanallah! 

okey... bangun pagi terus cari lirik lagu ni...just because I really want to menginsafi diri ini...
pastu tibe2 dtg idea...TUDUNG!!!
mari buat tudung...sebenarnye dah lama kot potong kain ni, tp size umi, tp kali ni nak buat tudung baby humaira...so kecik kan jer..(gaya mcm senang jer!)

sediakan awning tudung, kali ni guna kain cotton yg comel, letakkan pengeras 
gunting kain jersey mengikut size baby, ikut contoh tudung dewasa tp kecikkan

pin kan kain awning dgn kain tudung, dan jahit kan kedua2nya


aliff baa taa...mari belajar jawi

walaupon baca buku terbalik...yang penting humaira suka pada buku
moga humaira jadi anak yg solehah, yg menjaga hukum Allah, jaga aurat dsb
Alhamdulillah...ya Allah Kau sungguh penyayang... sambil tgk Tanyalah Ustazah TV9
ada pemanggil tanye soalan memang terkena hidung sendiri...tapi jawapan ustazah, subhanallah penyejuk hati ini... umi x pernah menyesal stay kat rumah dan bekerja dari rumah, dapat menjaga anak sendiri...dikurniakan abi yang mampu memberi nafkah sekeluarga..dalam dunia kita x kan dapat semua perkara, ada yang perlu di korbankan untuk mendapat yang lebih baik... TQ Allah, jawapan dr ustazah sesungguhnya dariMu ya Allah...

mari banyakkan berdoa dan mengingatiNya...
dan mari juga memasak kerana perut sudah bernyanyi...krekk


love~~

1 comments:

Kak Long on March 15, 2013 at 12:00 PM said...

salam. comel tudung baby, boleh tak saya nak tempah untuk baby saya 1 tahun 1 bulan. saya tak pandai menjahit...

maizahkadir@gmail.com

Post a Comment

 

Homemade.By.Azza Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez