Thursday, June 16, 2011

strawberry felt

Posted by HomeMade.By.Azza at 1:06 PM
salam..
bangun jer terus pikir nak wat projek per hari ni?.. macam2 nak buat tp slalu x dpt due to many reasons.. 
so pagi ni kena productive sket... lagipon tadi maira tido lagi.. ape lagi, korek punye korek kat dalam kotak dlm bilik kreatif ku terjumpa la kain felt yg telah di beli oleh cik long...
merah mak ngah!

Lets do it!!! 
mula2 tekap gambar atas kain felt...lukis cantik2 dan gunting

3 keping kain berbentuk petal dan cantumkan ketiga2 petal dgn jahitan insang pari (nama x sure,yer kee?) 
setelah tercantum, buat bijik2 warna putih menggunakan benang sulam or benang biasa pon boleh, guna jahitan french knot,kot namanya

stuff it with isi bantal, mana bantal yang mcm x guna tu, korbankan jer... kalu x kena la beli khas utk stuffing ni 
dah siap...mcm strawberry x? tp xleh makan ng oreo n milk k humaira...jgn lupe jambul nyer...guna kain felt hijau utk daun

okey, humaira dah bgn dan bersedia menikmati strawberry, oreo n milk... 
projek pagi ni dah siap...rumah dah penuh ng kain felt, dan buku majalah umi...humaira wat kuar dari rak... adus... malam ni kawan2 abi nak dtg rumah, siap ada birthday kawan dia lagi...kek? beli kat stesen minyak pon ok jgk.. x larat la nak masak...lain la birthday org tu kan..uhuk2! (tp secret recipe mcm lg best jer!)
aah cik lang pon nak birthday gak.... cik lang gaji nnt bwk kami g secret rcp eh...tq!

pada yang berminat dgn kain felt ni, ada byk warna sbnrnye...seme cantik2 dan soft.... harga dia RM2 sebesar A4 paper tu....

okey, selamat berkreatif dan selamat berpuasa rejab(ganti)...

love~~

0 comments:

Post a Comment

 

Homemade.By.Azza Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez