Tuesday, June 21, 2011

sarung sofa ektorp

Posted by HomeMade.By.Azza at 3:55 PM
salam all..
ni kesah kreativiti semalam... weekend aritu pergi jalan2 cari kain...dah lama aim kedai ni nak beli kain untuk buat sarung kusyen @ sofa kat rumah...pilih punyer pilih terpikat la pada kain ni..tebal dan lembut... warna pon dark sesuai bagi mereka yg ada anak kecil yang suke meninggalkan cop jari dan tanda ingatan di atas sofa suci bersih berwarna putih ku itu...yg sekarang sudah tidak putih lagi...cream dan coklat dah jadinya...

jadinya, lepas beli kain, semangat itu sangat membara untuk meneruskan projek jahitan... kalau tau leh siap dalam sehari jer, dah lama dah umi jahit mende ni..aduh!

lukiskan pattern kusyen atas kain
jahit tepi dan kepilkan dua keping
ektorp 2 seat sofa, warna asal - putih bersih
kini dah jadi putih dan biru....hihi
sarung kusyen jer sempat jahit...sarung sofa not yet... maybe next projek kot... masa itu tak tentu lagi bila.. tp yg penting kusyen putih tu dah selamat daripada ancaman kotoran... and its time to wash it...
the detail of the fabric...sgt cantik
skang humaira boleh lanyak ikut suka...tanpa perlu umi kecut perut
nak...nak.... itu jer dia pandai cakap bila umi pgg camera..haish!
alhamdulillah... umi n abi happy ada kusyen cover baru... duit pon selamat, kalau nak beli sarung sebenar... melayang RM329 abi... memang takkan dia buat la kan...! kalau umi jahit, bape hengget jer abi ckp... huhu

alrite...that's all my creativity for today... nak minum petang ape ek arini? kueh? hermm...

love~~

6 comments:

Eina Azlina on June 28, 2011 at 4:40 PM said...

salam,mana beli kain tu? brapa semeter? saya tgh survey gak ni nk tkar sarung kusyen.

HomeMade.By.Azza on June 28, 2011 at 4:58 PM said...

salam, ni beli kat jln tar, x smp rm10 semeter

iksb on April 16, 2012 at 12:42 PM said...
This comment has been removed by the author.
zuha on April 16, 2012 at 3:14 PM said...

dear email pliz nak tanye ektorp ni mcm best jek

HomeMade.By.Azza on April 18, 2012 at 4:07 PM said...

salam zuha, tahun ni x dapat buat projek menjahit sebab kami di luar negara, tahun depan insyaAllah la kot.. tq for asking

nana on January 22, 2013 at 10:17 AM said...

salam Azza, nak tanya ok tak lagi kain sofa tu? macamana dari segi ketahanan dia? boleh bagi nama kedai tu? nak gi beli gak ni.. :))).. tq

Post a Comment

 

Homemade.By.Azza Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez