Wednesday, June 15, 2011

baju tidur or sleepwear

Posted by HomeMade.By.Azza at 10:19 AM
Salam to all, 
alhamdulillah semalam tibe2 dapat inspirasi nak jahit baju humaira... kain dah lama la beli kan tapi x de idea nak jahit ape... pikir punye pikir rasanya humaira x da baju tido, yang ada seme dah singkat smp tido pon nampak perut kan...kaki pakai stokin tp perut sejuk... masuk angin...huhu

biasala kan... lepas je siap jahit baju, terus la nak pakai... ummi dia yg excited, humaira x kesah pon sbnrnye...hihi... jadinye terus la amik gambor banyak2... 




dah mcm anak harimau jer tgk... oren!!

kali ni rasa nak share mcm mana terjadinya baju tidor yang comel ni...maybe x lengkap tp next time insyaAllah nk share step by step...sebelum itu, inilah baju tido humaira, tibe2 dah terputus lengannya... hihi... kena berani ambik risiko kalau nak pandai... terkorban dah satu baju...x pe nnt umi jahit semula



tekap ukuran baju yang sedia ada pada kertas kajang... or we call this as pattern
dan pin kan pada kain dan gunting mengikut pattern tadi...pastikan bilangan setiap keping tu cukup...
untuk bahagian leher mungkin perlukan pengeras....supaya bahagian ini akan terletak dengan cantik...

\

ini bahagian belakang, letak butang senada yg comel...
Alhamdulillah.. inilah hasilnya...walaupon pelbagai cabaran dlm menyiapkannya iaitu humaira.... huhu sabar je la...

okey, baju dah siap, kain yang tersimpan tu dah diguna...abi x bagi beli kain baru kalau yang dah ada x guna lagi..so minggu ni mungkin boleh g kedai kain...ngeee~

selamat mencuba and have fun!
love~~

0 comments:

Post a Comment

 

Homemade.By.Azza Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez