Wednesday, January 26, 2011

Persediaan menjelang 'Hari Besar'

Posted by HomeMade.By.Azza at 12:07 AM 0 comments
Salam to all,
Agak lama tak dapat update blog ni sebab super busy with the preparation for my sister's big day. She is getting married on 5th of feb 2011, and there are tonnes of work to be done and that includes sewing all sort of stuff.

InsyaAllah, along the way I'll post all the thing that I have done in order to make the ceremony a successful one. itu pon kalau ada kesempatan la kan... kalau x tunggu semua siap baru leh update n upload gambar.

oh antara benda yg disediakan untuk majlis tu:
- baju kurung saya dan humaira (paling penting kalau x nak pakai baju pe? baju kurung lain seme dlm kotak)
- langsir bilik pengantin
- cadar pengantin
- sarung bantal pengantin
- door gift
- etc (x ingat sbb byk sgt)

and all are about pengantin,
ok kena tumpukan perhatian dan teruskan usaha, I can do it!!

love~~

Thursday, January 20, 2011

Buttercup bag

Posted by HomeMade.By.Azza at 11:52 AM 1 comments
hi all..
fuhh minggu ni sgt hectic... ng hubby xde, mcm nk tercabut tgn
anyway... ni bag yg dah lama buat tp x post2

BUTTERCUP BAG




Dengan lapisan dalam 



untuk cara2 menjahit go to http://www.made-by-rae.com/

okay, masih byk nak di buat minggu ni
moga Allah bagi kesempatan 
insyaAllah

love~~

Tuesday, January 11, 2011

A polka-dot skirt

Posted by HomeMade.By.Azza at 6:50 PM 0 comments
subhanallah.... hari demi hari, minggu demi minggu, Allah masih kurniakan nikmatNya ke atas hambaNya...
Alhamdulillah... Happy new year everyone!

and..


a new skirt for the little girl


a polka dot skirt


dipakai dgn white plain t-shirt yg harganya RM10 jer... 
so, baju murah, skirt mudah...

love~~ 
 

Homemade.By.Azza Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by Ipietoon Sponsored by Emocutez